SA FII PUTERNIC…

18208973_1340673369354780_6390893913351237265_o

V-ati intrebat vreodata ce inseamna sa fii puternic? Cu totii avem tendinta sa ne gandim la acele caracteristice fizice care delineaza poate un barbat: muschi pronuntati, statura inalta; aspect dur etc.

Insa nu intotdeauna  trasaturile fizice puternice reflecta in acelasi timp si un caracter puternic. Poate ati notat si voi ca multi dintre baietii de astazi incearca sa compenseze printr-un aspect de om dur o frica interna, o slabiciune sau o neimplinire.

In comparatie cu barbatii, femeile avand un aspect mai rafinat, mai docil sunt considerate ca fiind “sex-ul slab”, dar lucrurile de multe ori stau exact cum ne asteptam mai putin. Fetele si femeile in multe cazuri sunt capabile “sa mearga pe propriile picioare” in timp mult mai scurt luandu-si viata in mainile lor. Insa daca ajung sa-si lege inima de cineva ele o fac atunci cu intreaga fiinta  a lor. Si asta le fac oare slabe? Pentru ca gandesc cu inima? Nu. Ele asculta doar glasul sincer si pur al sufletului lor chiar daca acest comportament poate parea un semn de slabiciune.

Dar sa ne gandim mai bine? Cine pierde oare mai mult: cine se lasa in viata condus de impuls sau cine asculta vocea inimii lui? De multe ori, baietii actioneaza din impuls si refuza sa asculte ceea ce inima lor le dicteaza; se pun in anumite conditii doar considerand ca este momentul oportun si NU datorita faptului ca se simt capabili sa duca anumite cruci.

In aceste cazuri, baietii, pentru ca ar fi gresit sa ii chemam barbati, pot sa ajunga din impuls, din frica, sa ieie hotarari gresite pe care mai tarziu se intorc inapoi cu mare parere de rau.

Pe cand o fata, o femeie? Ea, lasandu-se mai mult condusa de inima, nu se mai intoarce niciodata pe aceeasi cale. Hotararea ei, o data luata, este pusa in cui si nimic nu o mai da jos de acolo. Prin urmare, o femeie pierduta rar va mai putea fi castigata in vreun mod. De ce? Pentru ca inima ei i-a vorbit iar ea a ales s-o asculte!

Exact aceste lupte pe care femeia le sustine impotriva firii o transforma in timp intr-o fiinta puternica in ciuda aspectului firav pe care il are, pana in punctul in care doar acel “barbat adevarat” care si el a ales sa isi asculte inima, o va putea castiga o data si pentru totdeauna!

Si cine este acea voce a inimii, daca nu Dumnezeu?


-foto preluata de pe internet-                            „Vocea inimii!”…with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s