IUBIREA UNUI TATA…

ASTEPTARILE FETEI 

635716193610302954162240060_father-and-daughter-21-imgopt1000x70Se spune ca iubirea unui tata pentru fiica lui creeaza in mod inconstient masura asteptarilor fetei tinere pentru viitorul sot. Credeti aceasta afirmatie? Insa inainte sa raspundeti haideti sa analizam anumite circumstante.

Primul barbat din viata unei fete este desigur tatal ei. De la el invata ce este puterea, ce este credinta, ce este sensibilitatea, ce este statornicia, ce este sacrificiul, ce este DRAGOSTEA ..si toate acestea inainte sa apara si cea mai mica umbra de fior propriuzis intre ea si un alt baiat. Prin urmare o fata care are un tata care ii demonstreaza iubirea prin constanta prezentei lui, prin jocuri, prin afectiune, etc, va simti ca acest tratament si-l doreste si de la barbatul vietii ei, de la sotul si viitorul tata al copiilor ei.

IUBIREA PENTRU SOTIE

Dar mai mult ca atat, o fetita, chiar cat de mica este ea, va observa cum tatal ei se comporta cu iubita ei mama: daca acesta o va trata cu respect si afectiune evidenta, ea va invata ca acesta este comportamentul corect unui barbat fata de o femeie si atunci nu se va lasa usor ademenita  de Don Jovani.

Daca acesta in schimb va manifesta comportament indiferent sau poate si neadecvat fata de sotia lui, ea va crede ca este o normalitate si va reduce „pretentiile” ei cand se va vorbi de un potential sot ORI nu va avea deloc incredere in sexul opus si va pierde posibilitatea de a fi cu adevarat fericita alaturi de fiinta randuita ei de Dumnezeu.

MODELE DESAVARSITE

Totusi de la cine sa invete acesti barbati cum sa se comporte cu viitoarele lor sotii si mai tarziu cu fiicele lor? Adevarul este ca cu totii avem nevoie de MODELE in viata, ele ne sunt esentiale pentru a intelege cum si cand sa ne corectam atunci cand vom gresi, pentru ca “ sa gresesti este omeneste”, nu-i asa?

Acest exemplu, da, exista si este un unicat, el este Iisus si prin El putem vedea ca suferinta pentru dragoste nu este usoara, insa este singura cale pentru a ne inalta de pe acest pamant spre fericirea vesnica.  Asadar, daca aspiri sa fii un tata respectat si iubit, trebuie sa te jertfesti in primul rand pe tine insuti pentru a putea observa cum gradina casei tale infloreste incetul cu incetul si da roade bogate.

E greu aceasta? Desigur, insa dragostea pura, autentica este capabila sa depaseasca orice bariera a neputintei!

21299bc5-1978-47ee-af84-cdbe2d05ecb6-crop_500x262_026-resize_1200x630-format_jpeg-inline_yes

CATEVA SFATURI:

In concluzie as putea punctualiza cateva sfaturi pentru viitorii tatici.

  • Puneti-L pe Dumnezeu primul in viata voastra si invatati-o despre El, despre imparatia cea Cereasca si viata de Apoi.
  • Iubiti Regina! Cine nu iubeste Regina, cum se va putea uita la printese, la popor? De multe ori sotii care nu isi iubesc sotiile usor se indeparteaza si de copii, indiferenti pentru durerea acestora;

  • Aratati mereu ca aveti incredere in voi chiar si atunci cand va simtiti slabi !Printesele voastre au nevoie de un Rege curajos in “castel”.

  • Fiti prezenti in viata fetelor voastre si in momente de fericire dar si de durere; cine nu va avea un tata brav si credincios in mijlocul furtunii nu va sti unde sa gaseasca puterea pentru a trece peste greutatile vietii. Fiti mereu langa fiicele voastre! Ele sufera si atunci cand voi credeti ca pot fi prea mici pentru a simti lipsa voastra;

  • Faceti-le sa se simta pretuite si in clipele in care credeti ca efortul muncii lor nu a dat un rezultat perfect. Si ce insemna perfectiunea?Nu insistati prea mult cand vedeti clare greseli in comportamentul lor. Alta data avem nevoie sa cadem pentru a invata pe cont propriu ce este durerea si ridicarea. Insa ele isi vor aminti povetele voastre. Nu deznadajduiti!

  • Ascultati-le atent cand isi deschid sufletul in fata voastra! De multe ori copii sunt niste pilde vii de invataminte pentru adulti.
  • Nu negati ca suferinta este parte constanta din viata, dar invatati-le sa lupte si sa nu fuga de ea. Spuneti-le ca greutatea vietii dusa langa persoana iubita este precum o cruce pusa pe umerii a doua persoane care nu vor inceta sa isi zambesca si sa se priveasca in ochi niciodata.

Cum vreti voi oare sa fie gradina casei si sufletului vostru?


-foto preluate de pe net-                                       „Vocea inimii” …with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s