SA INCEPEM SAPTAMANA CU… FRUCTUL VERII..

FOTO: Roxana Barsan

Nu există fruct mai potrivit pentru vara aceasta incendiară decât zemosul pepene roşu, vedeta care ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative cu a lui savoare proaspătă şi gust de un dulce inconfundabil.

Cred că aş putea cu uşurinţă să devorez jumătate de pepene dintr-o suflare. Atât de răcoritor şi delicios este că e mai mare păcatul să stea nemâncat…

Scriitorul Mark Twain spunea despre acest fruct că „Este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii.”

Vă simţiţi obosiţi şi nu prea aveţi motive? Ce-ar fi să faceţi o cură de pepene?

INFO: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/beneficiile-miraculoase-ale-pepenelui-rosu-fructul-vedeta-al-verii-11116748/

Personal am facut o cura, doar cu acest fruct, timp de o saptamana si pot sa spun ca sensul de satietate si satisfactie este usor de atins. Desigur, este recomandat ca cura sa fie tinuta dupa cel putin o saptamana in care v-ati alimentat doar cu cruditati.

Dupa aceasta perioada veti observa:

  • scaderea in chilograme;
  • imbunatatirea starii de sanatate generale;
  • cresterea poftei de viata;

Insa trebuie sa tineti cont ca toate beneficiile acestui fruct „de lux” pot fi usor anulate de intoarcerea la un stil de viata hiper-proteic si hiper-caloric  (ex. mancaruri procesate si de origine animala)!

FOTO: Roxana Barsan

Fiecare 100 de grame din acest fruct al îngerilor conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

În afară de aceste beneficii nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Astfel, conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

De asemenea, pepenele roşu conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

INFO: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/beneficiile-miraculoase-ale-pepenelui-rosu-fructul-vedeta-al-verii-11116748/

FOTO: Roxana Barsan


„Sanatatea la indemana tuturor!”…with Roxana Barsan

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s