MAI FAC SFINTII MINUNI?

sf-ilie

Astazi se sarbatoreste SF. Ilie, o zi cu cruce rosie in calendarul crestin ortodox…

si in aceasta zi nu pot sa nu imi amintesc cum viata mea a fost atinsa de minunea acestui mare Sfant.

Primele luni cand am ajuns in Anglia au fost pline de peripetii. In toate aceste momente de greutati toti cautam un sprijin, altii cauta in familie, chiar daca poate e departe, altii in credinta lor puternica in Dumnezeu si in sfinti.

Nu am avut nicicand un Sfant care mi-a marcat in mod particular viata, insa Sf. Ilie a fost acel care mi-a lasat o amprenta importanta in trairea mea de calatoare.

Cand am plecat a doua oara printre straini, mama mea, femeie de mare credinta in Dumnezeu, a ales sa imi strecoare printre toate lucrurile de “valoare” ale bagajului, doua iconite. Una dintre acestea era a Sfantului Ilie. Odata ce m-am stabilit in aceasta tara, am dat si peste aceste doua iconite care fusesera puse cu grija in pachet si de care nu stiam nimic. Am ales una sa o pun deasupra patului fara sa cercetez cine era raprezentat in ea.

Imi amintesc ca intr-un moment de cumpana pe care l-am experimentat, dintr-un impuls am ales sa iau imaginea de pe perete si sa ma rog impreuna cu ea in mana pentru incercarea prin care treceam, nestiind inca cine este acel Sfant.

Zilele treceau si eu ma indreptam incet, incet spre a sarbatori ziua mea de nastere, neimaginandu-mi cum as fi putut zambi cu acea inima plina de preocupari care ma tineau ca pe jar. Si totusi  chiar in ziua de 20 Iulie, doua zile inainte de ziua mea de nastere, am primit o scrisoare care mi-a eliberat inima si mi-a deschis-o spre o mare fericire.

Putin mai tarziu in acea zi am aflat ca Sfantul din iconita la care ma rugasem cu cateva zile in urma era chiar Sfantul Ilie sarbatorit in acea zi in care vestea cea buna imi fusese adusa. Nu puteam crede ochilor caci in acel moment nu eram constienta spre cine rugaciunile mele fusesera indreptate, dar cu toate acestea el le-a ascultat si si-a aratat marea generozitate in viata mea neinsemnata pe acest pamant.

Nu cred in coincidente, ci sunt convinsa ca Dumnezeu ne da posibilitatea printr-o credinta sincera, sa ne impartasim  chiar si putin din iubirea Lui nemarginita care se poate revarsa asupra noastra prin puterea sfintilor.

„Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va descide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla si celui ce bate i se va deschide.”  (Matei, 7-7,8)


 -foto preluate de pe internet-                                 „Vocea inimii”…with Roxana Barsan

Reclame

5 gânduri despre “MAI FAC SFINTII MINUNI?

  1. A republicat asta pe Not just food! și a comentat:

    Imi pare rau ca a trecut aceasta zi de 20 Iulie fara a asterne cateva cuvinte despre puterea sfantului Ilie, mare ocrotitor a celor in nevoi. „Sfântul Ilie se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, ziua prăznuirii sale fiind marcată în calendar cu roşu,”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s