CASTELUL MIRAMARE

PENTAX Image

Traind in Trieste, Italia, timp de 10 ani, am avut ocazia sa vizitez Castelul Miramare de enumerate ori.  Insa haideti sa aflam mai multe despre el.

Aflat doar la 5 km distanta de Trieste, Castelul a fost construit între 1856 și 1860 pentru arhiducele Ferdinand Maximilian  și soția sa Charlotte von Belgien. Arhitectul și în același timp și constructorul a fost Carl Junker.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Miramare

Castelul Miramare este unul dintre cele mai frumoase castele din nordul Italiei. Așezat chiar pe malul Mării Adriatice,

giorni di pasqua (32) - Copy.JPG

Construcția, înzestrarea interioară precum și grădinile au fost executate după indicațiile detaliate ale lui Maximilian și mai reflectă și astăzi marea lui dragoste pentru mare. Înzestrarea interioarelor a fost terminată abia în 1870, după moartea lui Maximilian. Începând din 1955 castelul este un muzeu de stat care poate fi vizitat de public.

giorni di pasqua (39).JPG

În jurul fermecătorului Castel Miramare se află o grădină de 22 de hectare ce se întinde pe coasta stâncoasă de la malul Adriaticii. Deși inițial această zonă era lipsită de vegetație, după construirea castelului, grădina a fost amenajată după un plan foarte specific al lui Maximilian. Astfel, chiar și în ziua de azi, te poți plimba pe aleile întortocheate ale parcului, pe lângă arbori uriași, majoritatea nativi din Liban, Himalaya, California sau Mexic, precum și sequoia gigant din Asia și America. Deoarece inițial, acest parc se dorea a fi o grădină privată, doar pentru musafirii castelului, nu există o intrare monumentală în Parcul Miramare, iar aleile umbrite au o atmosferă intimă și izolată.

giorni di pasqua (67).JPG

Și interiorul este la fel de fascinant. Dormitorul și biroul împăratului este o reproducere a cabinei și a careului ofițerilor din fregata Novara, nava de război pe care Maximilian a folosit-o cât timp a fost comandant naval. Biblioteca castelului conține o multitudine de cărți, iar la primul etaj se află Sala Tronului, unde erau primiți musafirii. Majoritatea decorațiunilor interioare au fost păstrate din secolul al XIX-lea, iar în prezent curioșii pot vizita Castelul Miramare pentru a experimenta o fărâmă din viața nobililor de acum două secole.

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-locuri-incredibile-castelul-miramare-italia

giorni-di-pasqua-78.jpg

Fotografii: “Not just food!”

Informatii istorice: https://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Miramare

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-locuri-incredibile-castelul-miramare-italia


“Locuri de vis!”..with Roxana Barsan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s