LIBERUL ARBITRU…

0244b-969988_542455985806082_1718113112_n

Am auzit de multe ori expresia “Este bine sa incerci totul in viata!”

Justificarea acestei afermatii poate fi:

  • viata este scurta si trebuie sa testam din cat mai multe;

  • sunt puternic, stiu sa ma opresc;

Totusi suntem certi ca aceste convingeri nu ne sunt inculcate de aceasta societate in care traim pentru a ne prinde in mrejele ei si a deveni captivi; pentru a apela in caz de dependenta la forme de indreptare si dezintoxicare cat mai costoase; pentru a crea o generatie de adolescenti, tineri cat mai dezorientati si incatusati de nevoile cele mai joase ale firii omenesti?

Ne cunoastem cu adevarat limitele? Spunem ca incercam anumite practice, insa ne putem si opri? Suntem noi atat de capabili sa ne controlam?

De multe ori se intampla ca in momentele de criza barierile, pe care le ridicam atat de sus, le lasam jos si putem ajunge din nou la aceeasi greseala careia, incet, incet ii devenim robi fedeli!!

De ce sa nu invatam din greselile acelora pe care ii cunoastem, prieteni, parinti, bunici? Dorim sa gustam noi insine din durere? Atunci sa fim siguri ca ne riscam curatia sufletului, mintii si a corpului nostru. Trebuie sa fim constienti ca acea cale pe care pasim poate fi fara intoarcere, o carare spre o cadere fara posibilitate de ridicare.

Sfintii Parinti nu ne abandoneaza ci ne indeamna pe strada trasata de Dumnezeu precum cea ADEVARATA …iar noi avem alegerea la indemana noastra! El ne-a lasat liberul arbitru chiar de la Adam si Eva. Din acest motiv Dumnezeu nu intra cu forta in casa inimii noastre, ci bate si asteapta chiar si pana la sfarsit.

Am auzit .. de Costache Ioanid

„Am auzit pe mulți spunând:
„Iisus nu sfărâmă zăvorul.
El bate însă-ncet și blând,
dar tu deschizi, nu Salvatorul !”

domnul_iisus...

Odată însă-n viața mea,
Iisus vârând prin ușă mâna,
mi-a zis: „Eu, totuși, pot intra,
căci Eu sunt Domnul,  tu țărâna !”

Dar n-a intrat. Și-am plâns cu-amar,
ne-nțelegând: de ce nu vine ?
Dar El n-a vrut, ca un tâlhar,
să tragă fierul pus de mine…

Când I-am deschis, era târziu.
El dispăruse-n umbra serii.
Orașu-ntreg părea pustiu.
Și m-au lovit pe drum străjerii.

Abia în zori ne-am întâlnit
în Ghetsimani, pe o cărare …
El, Cel nemărginit,
iar eu… țărâna cu zăvoare …

O, frate drag, Iisus e blând,
El stă la ușa ta și bate.
El poate s-o sfărâme-oricând.
Dar dragostea din El … nu poate…”

Multi afirma ca Creatorul nostru ne ingradeste prea mult vointa si din acest motiv nu poate fi un Tata bun si iubitor. Atunci noi decidem sa ne rebelam si doar in momentul in care cadem prea jos, recunoastem ca poruncile pe care El le-a lasat au fost spre a ne proteja de raul care ne inconjoara, de ispitele care ne ademenesc la orice pas.

time-1594638_960_720

Sa NU ne amagim ca tot ceea ce experimentam si negativ fiind, poate fi spre binele nostru! Daca realizam ca o anumita practica nu ne poate fi de nici un beneficiu sa nu credem ca nu ne va lasa anumite urme in strafundul sufletului nostru, ramasite de care nu suntem constienti in acele clipe si le consideram efemere. In cazul in care ne permitem ca mintile si trupurile noastre sa fie atinse de tot ceea ce de impur si de toxic exista, va trebui in viitor sa ne luptam cu fantomele acelor alegeri “de o clipa”!

Sa ne ridicam deasupra valurilor! Stiu, cu totii gresim si eu in primis sunt aceea care in anumite circumstante am calcat stramb din nestiinta, iar in altele am ales sa imi sufoc vocea inimii mele. Totusi haideti sa ne reindreptam ochii sufletului nostru spre cei mai „mari” oameni, sfinti si intelepti si sa credem ca suntem capabili si noi, cu ajutorul lui Dumnezeu,  sa ajungem intr-o zi sa ne ridicam deasupra valurilor acestei lumi!


  -poze preluate de pe internet-                            „Vocea inimii!”…de Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s