RENASTERE: DE UNDE INCEPEM?

questioning-woman-glasses-660x526

Totul incepe de la o decizie, de la o nevoie. Si aceasta decizie ca sa ramana constanta in timp trebuie sa fie sustinuta de baze foarte solide. Dar cum?

images

Printr-o informare puternica. Citirea de carti documentate stiintific, vizionarea de video in care persoane cu indelunga experienta in lumea medicala au descoperit ceea ce se ascunde in spatele a multor interese etc.

fai-14-the-beginning-of

Si acum ce facem? Unii dintre noi decid de la o zi la alta sa isi schimbe stilul de viata in mod radical, insa cunosc si persoane care au avut nevoie de nenumarate momente in care au putut pune la test oricare mica indoiala care se prezenta. Nici una dintre aceste cai nu este gresita!

Cred cu tarie ca fiecare are timpul si ritmul lui! Alte persoane sunt intr-o continua cautare, altele se conformeaza in durere pentru a se bucura de scurte clipe de placere si altii raman inconstienti toata viata de tot ce se intampla in jurul lor.

The-Point-of-New-Journey

Ati auzit vreodata expresia: “Noi suntem proprii nostri medici!”? Ceea ce ea vrea sa ne spuna este ca trebuie sa ne luam responsabilitatea propriei noastre sanatati in mainile noastre si sa nu delegam la nimeni altul decat lui Dumnezeu.

Totusi aceasta NU semnifica ca trebuie sa pornim pe acest drum punandu-ne o banda pe ochi si neascultand nici o alta opinie. Trebuie sa fim constienti ca ceea ce stim astazi poate sa fie doar o minima parte a cator informatii ne sunt inca necunoscute.

De multe ori cand ajung sa vorbesc cu persoane pe tema sanatatii le spun: “NU MA CREDETI PE CUVANT!” Ii imping sa caute, sa se informeze, sa citeasca, sa devina niste exploratori,  cercetatori activi cu lupa in mana si cu mintea mereu treaza.

Plant sprouting in the desert

Da, acestia trebuie sa fim in fiecare clipa, in fiecare zi din viata noastra. Doar in acest mod vom reusi sa facem pasi inainte si poate intr-o zi  o sa observam cum ni se deschid in fata ochilor nostri orizonturi atat de incredibile incat nu am mai dori nicicand sa ne desprindem de ele!!

LET’S START TO EXPLORE!

links: VIDEO   &   CARTI


                                                                                                                            …de Roxana Barsan

Anunțuri
roxanabarsanblog

“To love. To be loved. To never forget your own insignificance. To never get used to the unspeakable violence and the vulgar disparity of life around you. To seek joy in the saddest places. To pursue beauty to its lair. To never simplify what is complicated or complicate what is simple. To respect strength, never power. Above all, to watch. To try and understand. To never look away. And never, never to forget.” ― Arundhati Roy, The Cost of Living

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s