RENASTERE: DE UNDE INCEPEM?

questioning-woman-glasses-660x526

Totul incepe de la o decizie, de la o nevoie. Si aceasta decizie ca sa ramana constanta in timp trebuie sa fie sustinuta de baze foarte solide. Dar cum?

images

Printr-o informare puternica. Citirea de carti documentate stiintific, vizionarea de video in care persoane cu indelunga experienta in lumea medicala au descoperit ceea ce se ascunde in spatele a multor interese etc.

fai-14-the-beginning-of

Si acum ce facem? Unii dintre noi decid de la o zi la alta sa isi schimbe stilul de viata in mod radical, insa cunosc si persoane care au avut nevoie de nenumarate momente in care au putut pune la test oricare mica indoiala care se prezenta. Nici una dintre aceste cai nu este gresita!

Cred cu tarie ca fiecare are timpul si ritmul lui! Alte persoane sunt intr-o continua cautare, altele se conformeaza in durere pentru a se bucura de scurte clipe de placere si altii raman inconstienti toata viata de tot ce se intampla in jurul lor.

The-Point-of-New-Journey

Ati auzit vreodata expresia: “Noi suntem proprii nostri medici!”? Ceea ce ea vrea sa ne spuna este ca trebuie sa ne luam responsabilitatea propriei noastre sanatati in mainile noastre si sa nu delegam la nimeni altul decat lui Dumnezeu.

Totusi aceasta NU semnifica ca trebuie sa pornim pe acest drum punandu-ne o banda pe ochi si neascultand nici o alta opinie. Trebuie sa fim constienti ca ceea ce stim astazi poate sa fie doar o minima parte a cator informatii ne sunt inca necunoscute.

De multe ori cand ajung sa vorbesc cu persoane pe tema sanatatii le spun: “NU MA CREDETI PE CUVANT!” Ii imping sa caute, sa se informeze, sa citeasca, sa devina niste exploratori,  cercetatori activi cu lupa in mana si cu mintea mereu treaza.

Plant sprouting in the desert

Da, acestia trebuie sa fim in fiecare clipa, in fiecare zi din viata noastra. Doar in acest mod vom reusi sa facem pasi inainte si poate intr-o zi  o sa observam cum ni se deschid in fata ochilor nostri orizonturi atat de incredibile incat nu am mai dori nicicand sa ne desprindem de ele!!

LET’S START TO EXPLORE!

links: VIDEO   &   CARTI


                                                                                                                            …de Roxana Barsan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s