„CE MAI CONTEAZA CUM E VREMEA”

b96528f43ec739c3236e9a0e47e49ed9

„Florile trebuie oferite fara motiv, fericirea trebuie sa fie adevarata, casa – plina de caldura, iubirea trebuie sa fie reciproca, iar vremea? Ce mai conteaza cum va fi vremea…”

In majoritatea cazurilor cand ajungem sa vorbim despre vreme este semn ca am epuizat toate argumentele interesante. Cat timp in fiecare dimineata rasare soarele in sufletul nostru conditiile ambientale nu ne mai influenteaza ziua, statul de spririt! Vedem totul prin ochii sufletului si prin urmare daca in inima nostra este senin totul capata o aura stralucitoare si viata devine mai simpla si mai placuta.

Totusi de ce ne mai intrebam cum va fi vremea? Pentru a gasi o incurajare ori o scuza. In primul caz conditia climatica este utilizata pentru a compensa o slabiciune personala, iar in a doua circumstanta pentru a ne demotiva atunci cand nu suntem destul de convinsi sa pasim pe o anumita cale.

Maica Alexandra (Principesa Ileana monahie) ne spune: “Atunci ochii mi s-au oprit asupra perfecţiunii muntelui, nemişcat în veşnicia lui. De cât timp stătea el neclintit acolo oare? De atât de mult timp, chiar dinainte de a începe istoria! Neschimbat şi nerănit de luptele oamenilor şi de înfrângerile lor, de umilinţele lor, de speranţele şi disperările lor! Iar eu, cu amărăciunea mea cu tot, cât eram eu de mică faţă de el! Deodată am înţeles că asemenea dureri nu contau de fapt, nu aveau nici o importanţă în ele însele. Existau numai pentru a fi învinse, ne erau aşezate pe cale pentru ca să ne folosim de ele pentru a mai urca o treaptă pe scara vieţii, şi încă una, până când, în cele din urmă, vom ajunge să atingem Muntele, Realitatea Veşnică a Existenţei.”

Din nefericire, se intampla ca de multe ori, gandurile mintii noastre ne tin captivi poate in trecut, poate intr-un prezent de care nu suntem multumiti sau suntem prizonieri preocuparilor pentru un maine care nu stim daca il vom trai vreodata. Si atunci se poate chema aceasta existenta, viata? Nu desigur! Traim atata timp cat sufletul si mintea noastra sunt in armonie cu ambiiStock_23077780_SMALL-400x400entul si evenimentele externe noua; cat timp iertam pe toti si ne iertam pe noi insine, conditiile climatice nu ne mai ating.

O prietena la serviciu casatorita de 5 ani si care lucreaza in mod regulat, imi marturisea ca nu poate sa isi permita sa aiba un copil pentru ca ar costa prea mult, trebuind sa inceteze sa lucreze pentru ceva timp. Realitatea este ca conditia ei economica, care de altfel este mai mult decat suficienta, este utilizata ca un sinonim de “ploaie”, si mai exact precum o justificare, pretext pentru faptul ca nu se simte pregatita sa faca fata unui asemenea eveniment si schimbare in viata ei.

Insa sa facem un mic exercitiu al mintii si a sufletului: sa ne gandim la clipele cand am fost INDRAGOSTITI! Cu totii cred ca ati avut acele momente sau poate inca le traiti,  in care totul se evapora in fata ochilor vostri si vedeati totul in roz, simteati doar caldura razelor pe pielea voastra chiar daca paseati prin zapada, ploaie sau vant.

In acest fel trebuie sa incercam sa ne simtim in fiecare zi din viata noastra, sa zambim mai mult, sa iubim mai mult, animale, plante, oameni, in asa fel incat atunci cand „calatoria” noastra pe Pamant va avea sfarsit, acea clipa sa ne surprinda cu un soare arzator in suflet, indiferent de „conditiile atmosferice”!!

LET IT SHINE also on a rainy day!!


  -poze preluate de pe internet-                            „Vocea inimii!”…de Roxana Barsan

Reclame

2 gânduri despre “„CE MAI CONTEAZA CUM E VREMEA”

  1. „Florile trebuie oferite fara motiv, fericirea trebuie sa fie adevarata, casa – plina de caldura, iubirea trebuie sa fie reciproca, iar vremea? Ce mai conteaza cum va fi vremea…”

    Cât de frumos! Așa e! Când în suflet e frumos, totul e luminat, chiar si vremea mohorata.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s