ARIPILE SUFLETULUI

45b09aee1d476f6477f89f0ee3d9fdf8

ALEGERI INDIVIDUALE

De ce este oare atat de dificil sa facem alegeri individuale? De cand ne nastem ni se spune ce sa mancam, cum sa vorbim, cum sa ne comportam, ce este bine si ce este rau. Este acesta un aspect negativ? Nu atat timp cat nu este spre detrementul nostru.

Majoritatea parintilor si bunicilor daca ajung sa faca greseli in alimentatie sau educatie, nu le fac cu rea intentie. Insa cel mai grav este atunci cand desi valul de pe ochi ne este dat la o parte prin milostivirea harului divin, noi tot decidem sa negam ceea ce avem in fata pentru faptul ca desprinderea de tabieturile noastre ne induc sa ne simtitm INCOMOZI, niste OUTSIDERS printre prieteni si rudele noastre apropiate.

INCA DOARE 

Inca ma doare sa observ printre cei mai dragi ai mei reintoarcerea la un stil de alimentatie mai in dizarmonie cu cel mai apropiat organismului uman si aceasta pentru motive de partasie. Totusi sunt constienta ca si acei care considera ca strada corecta o urmeza cu desavarsire, pot face alegeri care le pot deteriora si compromite echilibrul intern, sanatatea fizica si mentala.

NU ESTE DESTUL SA FII VEGETARIAN sau VEGAN

Una dintre colegile mele a decis sa renunte la carne de ceva ani, insa nu pare a fi indeajuns. In mod neasteptat, desi este tanara, se intampla ca sa aiba probleme cu stomacul si atunci impinsa de aceasta conditie decide sa il puna la odihna postind pentru cateva ore si sarind pranzul. Din pacate, insa fara o decizie ferma de a schimba stilul de viata, acea dereglare se va reprezenta.

SI CA VEGAN?  Cei care exclud total produsele animale nu manifesta aceste specifice probleme, insa trebuie sa  fie atenti sa nu combine anumite fructe. Simplu nu?

SCEPTICISM LA INCEPUT DE STRADA

Cu totii suntem putin neincrezatori atunci cand ceva nou ni se prezinta si aceasta este desigur spre castigul nostru in cazul in care rezulta intr-o cercetare personala.

Putem descoperi lucruri extraordinare  O cunostinta foarte incuriozita de acesta alimentatie, incetul cu incetul a ajuns sa experimenteze puterea uimitoare ascunsa in natura vie si in momentul de fata priveste totul cu ochi noi si gusta in fiecare zi din libertatea ce se obtine prin eliberarea de toxine si de durere, bucuradu-se in acelasi timp de un mers mai lejer prin viata de zi cu zi.

EXPERIENTA PERSONALA

Poetul Traian Dorz ne spune: “ Pentru credinciosi e Crucia Lui Hristos asa povara  cum povara-i pentru pasari aripa cu care zboara!” Cred ca cu totii ati intuit care este mesajul prezent in comparatia de mai sus. Aceasta este si raspunsul meu atunci cand prieteni apropiati ma intreba cum se poate schimba stilul de viata in mod atat de radical?

21743317_10155643777941684_5365751128015486057_n

Aripile mele nu au fost intotdeauna atat de putin impovarate, chiar daca as fi preferat. Doar mai tarziu, la o  varsta mai inaintata, pronia cereasca m-a condus pe aceasta cale, care desigur este plina de provocari, dar care simt ca este cea autentica, cea spre care cautarea mea de o viata intreaga s-a indreptat.

CUM AR FI FOST SA NU FIE?

Da, au fost cateva momente in “calatoria” mea, si poate inca vor exista, cand m-am intrebat “Cum ar fi fost sa nu fie?”, cum ar fi fost ca Dumnezeu sa nu imi fi deschis ochii mintii spre o realitate atat de incredibila, spre o constientizare atat de puternica a realitatii in care traim?

As fi fost inca acea persoana in cautare neincetata in momente de cumpana, de bezna, in cautarea acelui felinar care sa ii luminez cararea pe care paseste pentru a ajunge inca o data la liman teafara? Ori epuizata de prea multa lupta, m-as fi lasat condusa in diferite directii de valurile acestei lumi?

REALITATEA DE ASTAZI

Este incredibil sa realizezi cat de bine te poti simti despovarat de multe dintre preocuparile acestei societati legate de procurarea continua de alimente care mai de care mai procesate, de gatitul constant, de fricile ce aceasta societate ni le transmite prin mijloacele de comunicatie.

images.jpgInsa aceasta cale oricat de grea poate parea, este paradoxal cea mai simpla posibila caci ea reprezinta o  REVENIRE la esenta noastra divina, la viata anterioara inainte de izgonirea din Rai, atunci cand omul traia in armonie cu toate vietuitoarele, hranindu-se cu roadele pomilor si pamantului.

Acesta reintorcere este un mare BENEFICIU in viata de zi cu zi, la locul de munca, printre prieteni si cunostinte  fiindca nesimtindu-ma conditionata de nevoile unui corp predispus sa ceara la ore regulate, pot privi viata in mod mult mai senin.

Desigur sunt si momente cand simt ca trebuie sa las de la mine si sa ma conformez pe anumite planuri. Aceasta este libertatea care mi-o permit cu avantajul de a mentine inca aripile larg deschise si privind catre cer mereu.

Pentru ca realitatea este cu totii intr-o zi vom lasa aceasta greutate a lutului din care suntem modelati, pentru a ne inalta precum suflete libere spre zarile albastre, spre taramul minunat din viata de Apoi.

Haideti sa nu uitam care este scopul absolut al existentei noastre, motivul pentru care am fost trimisi Aici si fara sa ne fie teama, sa ne desprindem de obiceiurile noastre si sa deschidem  larg aripile sufletului pentru a ne atinge inca de pe Pamant de comorile care Dumnezeu ne le-a pus la dispozitie!!


  -poze preluate de pe internet-                            „Vocea inimii!”…de Roxana Barsan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s