CE A DAT EL PENTRU VOI?

Loving couple in the park. Vintage retro style with light leaks

Fetelor dragi mai tinere si mai putin, v-ati intrebat vreodata cum a putut pune Iisus viata Lui ca pret de rascumparare pentru noi toti oameni muritori, atat de pacatosi? Da, raspunsul este IUBIREA, numai adevarata dragoste a putut sa ajunga la un asemenea grad de jertfa. Este daruirea suprema pe care si El ne-o cere daca am fi pusi in conditia cea mai nedorita.

Dar atunci fetelor scumpe de ce va lasati asa usor seduse de cuvinte simple, de fraze ieftine si cel mai gresit, de ce va este frica sa puneti la proba “dragostea”? Din frica ca o puteti pierde?

Sfantul Pavel ne spune: “ ,,Barbatilor, iubiti-va nevestele „cum” a iubit Hristos Biserica!” Observati, modelul nostru este relatia lui Hristos cu Biserica. Sau poate credeti ca daca nu va iubeste cum ar trebui inainte de casatorie o va face dupa??

Dar oare ce pierdeti cu adevarat? Absolut nimic. Castigati si inca mult.

V-ati intrebat vreodata, cat suflet puneti voi in fiecare vorba, in fiecare gest care se indreapta spre o persoana iubita? Puneti voi oare un sfert din inima voastra, sau poate jumatate? Scrieti voi oare cuvinte care se pierd precum unde in valtoarea oceanului? Atunci de ce acceptati sa va vindeti pe pret atat de mic sufletul vostru, viata voastra, visurile voastre, magia existentei?

Daca voi nu puteti decat sa fitiruga-1075x605 adevarate in tot ceea ce faceti si spuneti, atunci de ce nu credeti ca este de cuviinta sa cereti si voi acelasi grad de participare de la acel care va doriti sa va fie iubirea vietii voastre incepand de aici si continuand in vesnicii?

Insa totusi care sunt calitatile acestui suflet pereche pe care Dumnezeu ar putea sa vi-l daruiasca? Cum ati putea oare sa il recunosteti? Ati putea sa treceti pe langa el si el sa nu va observe? Sau ati putea voi oare sa faceti greseli de valutare? In nici un caz.

Exista niste CALITATI DE AUR care va va face sa recunoasteti cu exactitate iubitul sufletului vostru trimis din vesnicii.

1.El va va induce sa doriti sa cresteti pe toate planurile. Sa va apropiati mai mult de Dumnezeu, sa progresati atat personal cat si profesional;

2.El niciodata nu va va chema pe voi spre el, dar va fi el care va face primul pas si urmatorul si urmatorul spre voi, observand de fiecare data disponibilitatea voastra spre el si nu va obosi niciodata.

3.Nu va pune in fata voastra slabiciunile lui, fricile, chiar daca si cei mai puternici le au.

4.Va incerca mereu sa va protejeze in orice situatie, chiar daca ar putea parea ca nu aveti nevoie.

5.Nu va va lasa sa asteptati cu anxietate raspunsuri de l700x411-FindingHappinessa el, fara un motiv real. Dar in acelasi timp, nici nu va va cauta prea des ca sa nu arate ca o slabiciune dorinta lui de a va cunoaste.

6. Va sti sa stea in liniste, sa va asculte, dar va sti si sa vorbeasca la momentul oportun.

7.Va sti mereu ce sa zica si discutiile voastre vor parea ca nu pot avea sfarsit, in plus, vor avea un nivel spiritual ridicat dar nu numai.

8.Va vrea sa va fie aproape, dar nu prin metode de socializare care falsifica multe dintre caracteristicile adevarate a persoanelor, precum mijloacele de social network, ci in viata reala in comunitate cu prietenii si familiarii lui unde se observa cel mai bine calitatile si defectele oricarei persoane.

9.Nu va avea frica sa lupte cu barierele pe care i le veti ridica pentru a-l testa pentru ca va sti ca merita tot efortul pentru mireasa sufletului lui.

10. Va va astepta oricat va fi nevoie si nu va face nici o presiune asupra voastra.

Lista poate continua mult, si se pot scrie infinite carti pe aceasta tema, dar ma opresc deocamdata aici scriindu-va aceste putine randuri.

Insa poate va intrebati cine este aceasta persoana care va spune aceste cuvinte, cine este ea ca sa dea aceste sfaturi pe o tema atat de delicata si controversata. Aceasta persoana este aceeasi care s-a lasat de prea multe ori condusa de vorbe atragatoare, s-a lasat de prea multe ori atrasa de ochi sclipitori, dar care redescoperind adevaratul sens al existentei prin  Domnul Iisus, a avut curajul sa inchida usi care pareau poleite de aur, a refuzat calatorii care pareau rupte din basme, a spus NU la potentiali miri care pareau iesiti din fantazii.

Da, ea este aceeasi care acum, mai mult ca niciodata, nu a incetat sa scrie randuri ca acestea, franturi rupte din petale de dragoste si fiori ceresti, intr-o lume in care magia iubirii adevarate este redusa labeautiful-beauty-boy-boyfriend-Favim.com-3252098 rang de moneda de tinichea.

Si va scriu aceste cateva ganduri pentru a va indemna pe toate voi, fete de orice varsta, sa priviti la sacrificiul Domnului Iisus pentru noi si sa nu credeti ca cereti prea mult atunci cand doriti doar ceea ce El vrea sa primiti.

Sa nu renuntati niciodata la acel cu care sunteti menite sa va indreptati spre Casa, oricat asteptarea ar fi de grea pe acest pamant, oricati fati frumosi mascati vi se vor prezenta pe cararea vietii voastre  gata sa va ademeneasca sa intrati intr-un castel construit pe iluzii. Da, printul vostru exista cu adevarat si va exista mereu atat timp cat voi nu veti lasa ca timpul si greutatile acestei vieti sa vi-l fure pentru totdeauna din cufarul cu comori al sufletelor voastre, .acolo unde traieste tot ceea ce este nemuritor…

Totusi mai mult de atat, chiar daca Dumnezeu nu va dori sa intalniti acest print in aceasta viata pamanteasca, sa nu lasati ca slabiciunile pe care le avem cu totii ca oameni, sa vi-L rapeasca din inima vostra pe Mirele Cerului, prima voastra iubire desavarsita aici si dincolo de acest vis…Tiniti-va strans legate de El pentru a nu va pierde prin toate furtunile acestei vieti…


 -foto preluate de pe internet-                                     “Vocea inimii”…de Roxana Barsan

Advertisements

2 thoughts on “CE A DAT EL PENTRU VOI?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s