DOAR UN INEL?

61705289

Traind in strainatate jumatate din viata mea de acum, am ajuns sa intalnesc multi oameni: romani care mi-au devenit adevarati prieteni, dar si multe persoane de diferite nationalitati. Printre acestia am cunoscut un cuplu care a decis sa infrunte impreuna vicisitudinile vietii, insa inca necasatoriti. Incerc sa nu judec pe nimeni, stiind ca NU ne este dat noua oamenilor acest rol, insa consider ca adolescentii si tinerii trebuie sa fie constienti din timp de SACRALITATEA NUNTII!

MARELE PAS

Acest cuplu, dupa ce multa apa a trecut pe sub pod, a decis ca intr-o vara oarecare sa faca „marele pas”. Cum desigur corect ati intuit, ma refer la pasul casatoriei. Totusi se mai poate considera astfel, dupa atat de mult timp petrecut impreuna precum sot si sotie si insotitori la bine si la greu?

Printre prietenii mei buni, romani de data aceasta, circula expresia “ZIUA FERICIRII NOASTRE!” atunci cand vestesc data nuntii lor. Si da, cand scriu pe hartie invitatiile, cand decid pregatirile pentru acea zi atat de insemnata in existenta fiecarui om, atunci fericirea este cu adevarat de nedescris.

DOAR UN INEL?

Cand s-au intors din vacanta in care s-au casatorit, am intrebat curioasa, prietenii despre care v-am povestit initial, cum au trait acea zi unica. Ma asteptam sa fiu inundata de o mare de entuziasm, insa raspunsul primit a fost unul surprinzator: “Nimic diferit, doar un inel pe deget!”

Asa se intampla ca in ziua de astazi prea mult se ard si se denatureaza etapele vietii. In acelasi timp, graba fura inocenta copilariei, fiorul adolescentei si libertatea tineretei. Din acest motiv prea putini mai au incredere sau curaj sa faca aceasta alegere a casatoriei. Efectiv o mare parte dintre tineri, nu mai reusesc sa inteleaga valoarea mariajului, vizualizandu-l precum un contract ori o semnatura pe o foaie.

O PROMISIUNE…

Probabil multi dintre voi, nu sunteti de acord, insa trebuie sa recunoastem ca un inel de casatorie NU reprezinta O SIMPLA BIJUTERIE. El constituie in realitate o PROMISIUNE de fidelitate, de respect si sprijin neconditionat. Totusi, mai mult de atat, el este un simbol al ANGAJAMENTULUI, luat de miri in fata lui Dumnezeu, de a pune fiinta iubita, cu care se unesc in taina cununiei, pe primul plan in viata lor. In felul acesta, trecand impreuna prin bucurii si suferinte, sunt incredintati de Dumnezeu ca se vor reintalni in Ceruri unde vor ramane uniti pe vecie.

Verighetele, podoabe ale sufletului

http://www.crestinortodox.ro/nunta/verighetele-podoabe-sufletului-135825.html

“Taina Cununiei nu inceteaza cand parasim biserica dupa cum nici fagaduintele date si nici „ceea ce Dumnezeu a unit” nu cunosc sfarsitul in acel moment. Verighetele sunt acele insemne prin care mirii – vazandu-le reciproc – isi pot pastra vie constiinta faptului ca sunt chemati neincetat sa traiasca Cununia ca taina in „Hristos si in Biserica”.

In concluzie, verighetele ne apar mai degraba ca podoabe ale sufletului, decat ca podoabe ale trupului, reprezentand un insemn al dragostei curate si credinciosiei dintre soti.

Din aceeasi perspectiva putem intelege si cuvintele Parintelui Arsenie Papacioc, care spunea ca verigheta arata „iubirea celuilalt catre celalalt, acea iubire care nu are nici inceput, nici sfarsit”.”


  -poze preluate de pe internet-                            „Vocea inimii!”…de Roxana Barsan

Reclame

4 gânduri despre “DOAR UN INEL?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s