ANI DE LICEU CU EMOTII LA …ITALIANA!

In-School-MBA3

AMBITIA

De cand am fost mica, din clasa intai m-am simtit o fire foarte ambitioasa care nu se multumeste cu locul din mijloc, cu rezultate medii, ci care doreste sa excele, sa faca maximul in tot. Asa a fost cat timp am invatat in tara si am continuat pe aceasta linee si atunci cand am ajuns in strainatate, in Italia, la varsta de 15 ani.

Am infruntat una dupa alta toate provocarile care au urmat, pentru ca atunci cand decizi ca vrei sa inoti printre rechini, trebuie sa realizezi ca acestia uneori te vor si musca, te vor rani, vei sangera si vei fi pus in conditia de a abandona lupta precum un las ori de a-ti construi un scud si a duce-o pana la sfarsit.

LICEUL

Da, pentru ca liceul este cu adevarat un camp de batalie: este o lupta cu ambitiile tale, cu invidia care ti-o atragi asupra ta (mai ales atunci cand esti strain), o lupta sa ramai pe strada dreapta intr-o societate in care mereu se incearca sa se gaseasca “THE SHORT CUT”- scurtatura spre a obtine rezultate cat mai mari facand efortul minim.

Asa se face ca chiar daca la inceput balbaiam doar cateva cuvinte, precum un copilas mic care este greu de inteles, ambitia mea m-a adus sa imi fac un nume in putin timp, in doar cateva luni (si acum dau lectii de italiana si romana in Anglia, la adulti si copii). Deja la sfarsitul primului an de studii am ajuns sa termin pe pozitia a doua intr-o clasa de 24 de studenti, dintre care 97% italieni si 3% straini.

Am continuat sa pasesc pe aceasta cale de provocari neintrerupte timp de 5 ani in care studiam pana si sambata, pentru ca Italia, din nefericire, nu a abandonat o parte din sistemul fascist de invatamant. In acesti cinci ani, STUDIUL a fost pe primul loc in viata mea si poate va intrebati daca a meritat tot acest efort? Personal m-am intrebat de enumerate ori!

REZULTATE

In toti anii am fost recunoscuta de multe ori de profesori, de colegi, de prieteni si de cei pentru care rezultatele pe care le obtineam pareau prea incomode. Am obtinut o mica bursa si pentru faptul ca terminasem prima din clasa mea, am fost pana si invitata la finalul celor 5 ani de studii sa ofer un interviu unui JURNAL italian cunoscut

Insa ca sa raspund curiozitatii voastre am sa va expun O ISTORIOARA(..)

„Calugarul si scorpionul

Un călugăr bătrân se ruga pe malul unei ape curgătoare. Se ruga în mijlocul naturii, privea cristalinul apei, când remarcă un scorpion căzut în apă; şi lupta cu disperare să-şi salveze viaţa. Înduioşat şi plin de milă, pustnicul băgă mâna în apă şi scoase scorpionul la mal.

Acesta însă, drept răsplată, îl înţepă îndată pe chiar salvatorul lui. După o vreme, când îşi deschise ochii din nou din rugăciune, bătrânul văzu că scorpionul era din nou în apă şi pe punctul să se înece.

62550-004-919D7549

Din nou îl salvă bătrânul călugăr, iar scorpionul îl înţepă pentru a doua oară, la fel de tare, încât acesta suspină. Când această scenă se repetă pentru a treia oară, un pelerin care observa de departe, foarte atent, toate acestea, îl întrebă pe bătrân: “Dar de ce îl ajuţi mereu pe acest scorpion nemernic, care în loc să-ţi mulţumească el te răneşte mereu?”

Fiule, amândoi ne urmăm firile noastre, spuse bătrânul înţelept. Ţine de firea scorpionului să înţepe şi de a mea să fac binele necondiţionat, în iubire şi compasiune!

În viața noastră de zi cu zi întâlnim la fiecare pas câte un scorpion, dar nu întâlnim în noi pe bătrânul pustnic, care obsesiv de frumos iubește pe cel ce-i face rău.”

https://astrodeva.wordpress.com/2013/11/20/calugarul-si-scorpionul/

IMPLINIREA MENIRII…

Prin urmare fiecare vietuitoare isi are menirea ei pe acest pamant. Si eu precum un rac timid, dar ambitios in acelasi timp, am ales aceasta strada si cu oricate dureri, renuntari, sacrificii, nopti nedormite m-am confruntat, poate mi-am implinit doar menirea mea in acel loc si in acel timp.

INVATAMINTE

Insa mai mult de cat niste rezultate pe o hartie, am invatat sa lupt cu valurile vietii! Am invatat sa infrunt adversitatile, sa imi cunosc prietenii dar si sa privesc dincolo de aparenta; am invatat sa ma cunosc pe mine insami insa acest proces sunt constienta ca va continua toata viata.

ANII DE UNIVERSITATE

Odata finalizat liceul in Italia, am decis sa continui cu facultatea de PSIHOLOGIE. Stiu as fi putut sa incerc sa intru la MEDICINA sau sa aleg un alt percurs de studii care sa imi ofere mai multe oportunitati in viitor, insa am ales sectorul cel mai slab platit, facultatea cu rata de ocupatie cea mai redusa in Italia. Am facut aceasta alegere deoarece simteam nevoia sa RESPIR si sufletul meu m-a indemnat spre acest domeniu. Nici acest percurs  nu a fost cu siguranta unul simplu! Totusi cand oare este atunci cand doresti sa obtii rezultate nu chiar mediocre?

Dupa 3 ani am concluz facultatea cu un punctaj rotund de care nu ma rusinez si bursele obtinute mi-au permis sa imi platesc studiile fara ajutorul financiar al parintilor, Dar mai mult de atat, comorile cele mai de pret ce mi-au ramas, nu sunt rezultatele bune sau foarte bune, diplomele de care imi mai amintesc doar in rare ocazii…ci vor ramane pururi prieteniile care s-au infiripat in acei ani si care s-au pastrat si pana in prezent in ciuda departarilor; emotiile prin care am trecut; insa mai presus de tot mana lui Dumnezeu care am simtit-o prezenta in momentele cele mai critice in toti anii de studii.

TRAIRILE CELE MAI INALTE

Acele clipe in care nu esti tu care lucrezi, ci este o forta superioara care te ridica de jos.. Acestea sunt trairile cele mai inalte pe care fiecare persoana le poate experimenta,

…caci NU trebuie sa uitam niciodata ca oricat de puternici am considera ca suntem pe plan fizic, intelectual ori profesional, ramanem tot doar O MANA DE PAMANT gata sa fie chemata Acasa in orice moment al existentei ei, iar atunci tot ce va ramane din ea va fi ceea ce am dat semenilor nostri in nevoi si mai neajutorati; ceea ce i-am dat Lui Dumnezeu facand abstractie de noi insine,

 ….fiindca doar atunci capatam valoarea adevarata, cand noi ne coboram si ne lasam inaltati de El pe treptele cele mai inalte ale fericirii eterne.


-foto preluate de pe internet-                                „Vocea inimii!”…with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s