„CEAI CU LAPTE?” -NO, THANK YOU!

a6afeb75e6f2f2794c6af819915e5771-people-drinking-coffee-drinking-tea1.jpg

SA NE MENTINEM VALORILE DE MARE PRET

Stim foarte bine ca atunci cand decidem sa incepem viata intr-o alta tara pentru un timp indeterminat, nu vom putea ramane, cu siguranta, intocmai cum am fost la inceput! Acea tara, cu obiceiurile ei, are potentialul de a ne modifica intr-un mod de noi inimaginat in acel moment. Din acest motiv trebuie sa fim precauti, odata ce pasim pe aceasta cale, sa ne tinem stranse cele mai de pret comori ale sufletului nostru pentru a nu ne pierde pe noi insine in aceasta calatorie.

CEAI CU LAPTE?

Primul lucru curios care am notat, cand am ajuns pe tarmul Marii Britaniei, a fost practica cotidiana de a servi ceaiul cu lapte. Am fost suprinsa si nu am acceptat sa il beau in acest fel deoarece mi se parea ca laptele nu are nici un sens sa fie amestecat cu ceaiul. Si va pot marturisi ca desi traiesc acum de mai mult de 6 ani in aceasta tara, si astazi aleg ca si in prima zi, sa gust ADEVARATUL CEAI.

images

DE CE ESTE ATAT DE IMPORTANT? 

De ce atatea cuvinte despre o cana de ceai cu lapte?? Pentru ca analizand aceasta practica putem intelege MECANISMUL CARE STA LA BAZA TRANSFORMARII NOSTRE COMPORTAMENTALE!

EU AS PUTEA FI PRIMUL CAZ…

…chiar daca nu ma refer in acest caz la ceai. In primile luni in care am trait in Anglia si am interactionat de aproape cu britanicii am decis sa gust multe feluri de mancare din pura curiozitate. Unile dintre acestea, la inceput, ma facura sa spun ca nu le voi mai atinge niciodata, pana cand am ajuns sa le caut, sa le cumpar si sa le gatesc personal si cu mare entuziasm sa le ofer la familiari si prieteni!

CUM S-A PUTUT INTAMPLA O ASA MARE SCHIMBARE??

In momentul in care deschidem usa, prin care ne dam libertatea de a trece anumite granite, putem nici sa nu realizam cand ne vom gasi pe celalat tarm de unde candva priveam doar de departe. Poate chiar cu disgust! Si da, nu avem nevoie de mai mult, doar de o vointa slaba si o circumstanta adversa.

CAZURI DE PRIETENI

Stiu cazuri de multi prieteni si cunostinte care incetul cu incetul au inceput sa bea CEAIUL LOR CU LAPTE si chiar sa le placa, sa simta ca nu se mai pot desprinde de aceasta obisnuinta!!

2.jpgDE CE ESTE ATAT DE NOCIV ACEST TABIET? 

Niciodata nu trebuie sa ne lasam ademeniti sa ne comformam masei de oameni fara sa indagam daca exista un motiv intemeiat care sta la baza acelui particular comportament. Ceea ce am putea descoperi ar putea fi de inimaginat!!

In primul rand daca ne referim IN MOD LETERAL LA LAPTE..sunt multe de spus, insa la acest subiect ne vom intoarce in alt articol.

In al doilea rand, aceasta adaptare la o noua practica, criticata si respinsa initial, este o DOVADA clara a faptului ca fiinta umana este extrem de modelabila de societate si de circumstantele vietii. Suntem atat de plasmabili incat, daca lasam de tot garda jos, intr-o zi am putea sa ne uitam in oglinda si sa nu ne mai recunoastem!!

ESTE SCHIMBAREA NEGATIVA??

Nicidecum! Aceasta TRANSFORMARE, care se gaseste in mod potential in noi toti, este motorul PROGRESULUI, a IMBUNATATIRII noastre pe plan sufletesc si trupesc. Insa ceea ce este foarte important este sa avem mereu ochii larg deschisi; sa identificam in fiecare clipa a vietii noastre care sunt acele actiuni care repetate ne-ar putea indrepta, corecta, optimiza pe toate planurile si sa ne lasam transformati in acest scop de acestea;

COPII AUTENTICI AL TATALUI CERESC

…in acelasi timp,  trebuie sa fim atenti sa nu ne indepartam de la respectarea acelor legi universale, care au fost scrise de insusi Creatorul nostru pe tablita inimii noastre, mentinadu-ne in permanenta, de la inceputul calatoriei noastre pana la sfarsitul ei, copii autentici ai Tatalui Ceresc!!

„Prietene şi frate străin şi călător,
popasul nu-i aproape şi drumul nu-i uşor,
ia-ţi îndeajuns merinde să ai şi să mai poţi
să dăruieşti pe cale sărmanilor tăi soţi!

Ia-ţi îndeajuns merindea voioaselor cântări
ea-ţi va lipsi în ceasul amarei încercări,
ia-ţi îndeajuns merindea fierbinţii rugăciuni
ea-ţi va lipsi în anii de ger şi uscăciuni.
Ia-ţi îndeajuns merindea Cuvântului cel Viu
căci cine ştie încă ce mult va fi pustiu,
ia-ţi îndeajuns merindea iubirii lui Hristos
ea-i singura putere pe drumu-anevoios,
ia-ţi îndeajuns merindea atâtor amintiri
din anii-mbelşugării cu unice trăiri,
din vremea bucuriei în larg umblat hotar
cu mesele-ncărcate de dragoste şi har,
ia-ţi îndeajuns merindea de Pâine şi de Vin,
pustia încă-i lungă, iar tu eşti un străin!…

Prietene şi frate, ia-ţi îndeajuns, să ai
şi să mai poţi pe cale săracilor să dai,
căci casa ta-i departe şi drumul nu-i uşor,
hotarele-s vrăjmaşe, iar tu eşti călător!”


-foto preluate de pe internet-                               „Vocea inimii!”…with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s