SA NE ALIMENTAM „SANATOS”?

ALIMENTATIE “SANATOSA”?

De multe ori se aude vorbind despre alimentatie “sanatoasa”, despre reteta unei vieti echilibrate si fericite. Ne este spus ca ar trebui sa mancam cu “moderatie”, cu “cumpatare” din TOATE, altii sustin ca ar trebui sa ne ridicam de la masa cu stomacul jumate plin ori gol.

Este acesta un sistem aplicabil ce ne ofera peace of mind eliberandu-ne de fricile cu care suntem inundati zi de zi? Si ce ar trebui sa insemne “moderatie” si mancare “sanatoasa”?

Este posibil sa ne ridicam de la masa cu stomacul pe jumatate plin si sa fim totusi satisfacuti, asa cum cu decizie recomanda medicul oncolog italian Umberto Veronese?

arv-food-pyramid.pngNe sunt  puse la dispozitie tabele, numere, gradatii, grafice si cate si mai cate,… insa cine ne asigura ca ele sunt atendibile??

ACEL „WHY?” 

In italiana exista expresia “prendere tutto con le pinze”  si este folosita atunci cand se discuta despre aspecte de care nu suntem siguri si care pot fi amagitoare.

large_question_it

In acest mod cred ca ar trebui sa ne comportam de fiecare data atunci cand ne sunt aduse in fata anumite date si informatii dupa care suntem impinsi sa ne orientam in viata, chiar si  in momentul in care ele provin direct de la sistemul nostru de sanatate,  de la oameni de autoritate pusi in frunte….etc.

PREVENTIE?

Se face mare propaganda pe seama “preventiei”, insa ea este in contradictie cu preventia insasi atunci cand sunt folosite instrumente medicale care dauneaza organismului uman si pot fi cauza aceleiasi afectiuni ce dorim sa o evitam.

Si atunci cand punem in practica tot ceea ce suntem indemnati de aceasta societate si totusi inca ne trezim consternati ca nu obtinem un stat de sanatate/bunastare nici pe  aproape de acel “OPTIM” dupa care atat de mult tanjim??

CEVA „PUTRED”!!

Realizam ca ceva “putred”  ni se ascunde……si atunci avem doua alegeri.
1.  Sustinem ca este prea dificil ori chiar imposibil sa gasim o solutie in mod independent si mergem inainte pana la sfarsit pe un drum care suntem siguri ca genereaza doar durere pe langa putina satisfactie initiala.
2. Ne suflecam manecile si cu entuziasmul copilului abea venit pe lume, devenim CERCETATORI, EXLPLORATORI: cautam in dreapta si in stanga, in cer si sub pamant si nu ne oprim decat in clipa in care gasim acel TEZAUR DE ADEVAR ocultat ochilor nostri cu mare grija si viclenie.

Beautiful body

ESTE GREU?

Desigur, pentru ca in primul rand ne este TEAMA ca ceea ce vom gasi ne poate aduce pe langa o IMENSA FERICIRE si o ENORMA DECEPTIE, ne poate darama CASTELUL DE CERTITUDINI pe care am construit intreaga noastra existenta;

Ne poate obliga sa ne asumam RESPONSABILITATI care pana in acel moment eram obisnuiti sa le DELEGAM, intre timp ce noi continuam cu viata noastra cotidiana.

SI TOTUSI…

Daca ne oprim putin sa ne ascultam vocea inimii o vom auzi cum ne striga din rasputeri: „VIATA, LIBERTATE, SPERANTA, NATURA, ARMONIE”….intr-un singur cuvant: IUBIRE!!

Si, da IUBIREA fata de natura, de fiecare vietuitoare, pentru semenii nostri si pentru noi insine,  este raspunsul la toate interogativele intrucat EA este motorul, radacina VIETII aici pe Pamant si dincolo in Ceruri !!

LA RASCRUCE

Sunt convinsa ca Dumnezeu ne pune pe fiecare dintre noi in conditia de a alege: strada lata sau cea ingusta, urcusul credintei sau valea aparentei, a vietii sau a amagirii?

kitchen-social-club-elaine-casapDaca decidem sa urcam cu nadejde pe calea de putini batuta putem sa descoperim o REALITATE ZGUDUITOARE care ne aduce o lumina noua in ochi si o flacara eterna in suflet care vom dori sa o oferim tuturor oamenilor, mai mult sau mai putin cunoscuti!!!

HAIDETI SA NU LASAM VAPAIA DRAGOSTEI SI SPERANTEI SA SE STINGA, CI SA O TRANSMITEM MAI DEPARTE DIN MANA IN MANA PENTRU O VIATA MAI CURATA SI AUTENTICA!!


-imagini preluate de pe net-                  „HEALTHY, LIGHT AND TASTY”…with Roxana Barsan
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s