ROMANIAN RETREAT…

Numaratoarea inversa a inceput…

De fiecare data inainte sa ajung in tara am bune intentii pe plan culinar, ceea ce ar insemna sa profit de acea vacanta pe plaiurile natale pentru a face o cura crudista.

In perioada verei PEPENELE VERDE este cel mai indicat pentru a detoxifica organismul.

„Pepenele verde a fost cultivat încă din Antichitate, de către egipteni, arabi, indieni, şi a ajuns în Europa către sfârşitul secolului al XII-lea. Încă de pe atunci se cunoşteau proprietăţile benefice pentru sănătate ale acestui fruct, ajungându-se, în zilele noastre, la utilizarea lui ca tratament naturist.”

http://ziarullumina.ro/pepenele-verde-un-aliment-medicament-41233.html

Insa acum deoarece scurtul meu concediu in Romania va fi in timpul toamnei voi incerca sa ma concentrez pe  STRUGURI si alte fructe de sezon…de la o sursa cat mai de incredere. Pot sa spun ca am fericirea de a avea un unchi care se ocupa de ani de zile de o productie destul de vasta de struguri, mere si nu mai stiu cate si aceasta imi permite sa ma aprovizionez cu fructe de o calitate mai superioara in comparatie cu cele care se gasesc in comert.

In caz in care nu cunoasteti un productor afidabil…puteti sa puneti fructele cumparate de la supermarket intr-un bol impreuna cu 3-4 lingurite de bicarbonat de sodiu si apa pana le acoperiti lasandu-le pentru aprox. 20 min. In ceast mod se pot elimina chimicalele cu care au fost stropite.

 „Diverse studii medicale au confirmat deja faptul că strugurele negru este unul dintre cele mai sănătoase fructe. Strugurii negri conțin o mulțime de oligoelemente care fortifică organismul și îi oferă vitalitate, tocmai de aceea au fost denumiți și „polivitamine naturale”. În compozitia strugurilor negri se regăsesc calciul, fosforul, potasiul, sodiul, fierul, dar și vitaminele A, B1, B2 , C, precum și niacină și taninuri. Strugurii negri conțin resveratrol care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali cunoscuți; mai conțin și licopenă, bioflavonoide, acizi grași omega 3 și 6, mangan, cupru, antocianide, acid elagic și melatonină.
iStock_19234217_LARGEIată în continuare care sunt beneficiile cele mai importante ale strugurilor negri:

 1. Strugurii negri sunt buni pentru sistemul osos

2. Strugurii negri previn bolile cardiovasculare

 3. Strugurii negri ne îmbunătățesc digestia

 4. Strugurii negri ne protejează de cancer

 5. Strugurii negri au grijă de sănătatea cerebrală”

https://dr-catalin-luca.ro/site/remedii-si-alimente-vindecatoare/alimente-remediu/5-motive-pentru-a-consuma-struguri-negri.html

Desigur presiunea din partea parintilor, a prietenilor si a cunostinteleor de a gusta din cat mai multe produse gatite sau chiar NON VEGAN nu va fi indiferenta, asa cum s-a intamplat de fiecare data….si din acest motiv sunt constienta ca nu voi putea mentine o percentuala de 100% de crudism! NICI O TRAGEDIE!! 🙂

Totusi partea extraordinara este ca PRAJITURILE/TORTURILE VEGAN crudiste si nu, care sunt efectiv mult mai dietetice fiind mai putin calorice si lipsite de colesterol dar in acelasi timp foarte hranitoare, au reusit de multe ori sa faca impactul lor, avand satisfactia de a fi cerute si preferate in schimbul celor traditionale.

Some testimonials…

Taby  Decembrie 2016      Yammy! Va astept si la Brasov sa faceti asa bunatati! 😉

L. Benta. Ce bine arata! Verisoara draga, trimite-mi si mie la pachet…prin Tabi 🙂

T.Fotea.  Daca sunt atat de frumoase imi inchipui ca si gustul e pe masura.FELICITARI. As trage o fuga pana la Londra.

F. frumos si sunt sigura f bun, dar mai presus de toate SANATOS. Ce ti-ai mai putea dori?E ca un zbor printre stele..

Harven School of English, Woking We were delighted to meet Roxana at Harven today and sample some of their delicious, healthy cakes 🙂Thank you – we look forward to placing our first order!

Radina Kostova
24 March 2016
„You are doing amazing things !! The best is that the cakes are not only incredibly delicious, but super healthy ! Tastes like heaven!

Wael
April 2015
„I have tried these delicious cakes, on  number of occasions now. I am always impressed by the amazing flavours and unique mix of high quality ingredients. I would highly reccomand these to anyone looking for a fresh and light treat!”

Elisa R.
25 September 2014
„I had the chance to taste more products of the Healthy, Light & Tasty brand and at the first bite I could feel the high quality of the ingredients that they use, as well as the passion that has been put in the preparation of the cakes. I have to recognize that the taste and the quality of the goods worth the competitive price of the cakes on the market since Healthy, Light & Tasty is not only selling very tasty cakes but also passion and Health. Therefore I can highly recommend their cakes.

 Paz A.
04 July 2014 Woking, Surrey
“I have had the chance to try different kinds of your vegan cakes. It´s amazing how with completely different ingredients you bake so delicious and nice cakes. In addition, who is eating one of your fruit cakes  has the guarantee that actually, he is eating real fruit!! People have my highest recommendation for trying that lovely cakes and discovering that healthy cakes exist!!.”
 

http://rox5s0.wixsite.com/healthylightandtasty/testimonials

Deci torturile  si prajiturile vegan, RAW & NO RAW, nu vor  putea lipsi nici aceasta data  in zilele care vor urma pe taramul stramosesc…!!

Budget-Friendly-Way

See you soon Romania!! 🙂


-imagini preluate de pe net-                  „HEALTHY, LIGHT AND TASTY”…with Roxana Barsan
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s