„NU TE TEME, CA FIICA TA S-A VINDECAT!”: MINUNILE SFINTEI ANA

Minunile au însoţit dintotdeauna viaţa oamenilor, iar credinţa că se pot întâmpla miracole i-a făcut pe aceştia mai buni, mai toleranţi unii cu alţii. Câţi dintre noi nu ne-am dorit, aflându-ne în momente de restrişte, să se întâmple o minune?!

Moliftele Sfântului Vasile

O creştină din Bistriţa-Neamţ avea o singură fetiţă de 5 ani, pe care o chema Ana. Copila era foarte bolnăvicioasă. În fiecare lună, ea mai adăugă o boală: ba răceală, ba infecţie urinară, ba avea accidente casnice, destul de grave. În cele din urmă, copila s-a îmbolnăvit şi de epilepsie. Apăsată de supărare şi de necazuri, mama ei suferea enorm. Nu mai ştia ce să facă şi încotro s-o ia. S-a dus la un bătrân preot şi s-a spovedit, cerându-i, în acelaşi timp, şi un sfat duhovnicesc:

– De ce m-o fi pedepsit, părinte, Dumnezeu? Ce să fac, cum să-mi răscumpăr greşelile faţă de EL?

– Nu pot să ştiu, copila mea, de ce te bate Dumnezeu! Probabil ai păcătuit la viaţa ta. Pocăieşte-te, roagă-te, cere-ţi iertare, ţine post, du-te la icoana Sfintei Ana, pe care o s-o găseşti în Mănăstirea Bistriţa. Stai acolo, cât simţi că trebuie. Ia şi fata cu tine, că o cheamă Ana. Roagă-l pe preotul de acolo să-i citească moliftele Sfântului Vasile.

– Aşa am să fac părinte!, a spus femeia.

A doua zi, s-a îndreptat către mănăstirea Bistriţa şi a urmat sfaturile preotului. Cu toate acestea, copila nu se vindeca.

„Nu te teme, că fiica ta s-a vindecat!”

Crizele de aşa-zisa epilepsie continuau. Şi, parcă, erau din ce în ce mai violente şi mai dese. Văzând aceasta, femeia şi-a luat fetiţa în braţe şi, venind la icoana Sfintei Ana, s-a trântit în genunchi, izbucnind în hohote de plâns. Printre suspine a rostit o rugăciune, pe care o auzise la un călugăr, în timpul petrecut la mănăstira Bistriţa: „Preasfântă Ana, făcătoare de minuni, îţi dăruiesc ţie această fetiţă, fă-o sănătoasă! În clipa următoare, copila a început să tremure în spasme şi să facă spume la gură. „E chinuită de duhul cel rău!”, şuşoteau călugării speriaţi, făcându-şi semnul crucii. La un moment dat, fetiţa s-a liniştit intrând într-un somn adânc. Nu reacţiona la ciupituri, la înţepături cu acul în talpă şi nici la zgomote. Mama micuţei Ana, crezând că aceasta va muri, s-a întors cu ea acasă, ducându-se direct la spital, unde medicii au internat-o pentru investigaţii amănunţite. A aşezat-o în pătuţ, urmând ca a doua zi să afle rezultatele analizelor. Noaptea, însă, în vis, femeii i s-a arătat Sfânta Ana din icoană, care s-a apropiat de pat şi i-a zis: „Nu te teme, că fiica ta s-a vindecat! Ea doarme acum somn greu pentru că se reface.” Mama copilei s-a speriat tare rău, dar, când s-a trezit și s-a dus la căpătâiul fetiței, aceasta i-a cerut de mâncare. Îi era foame… Din ceasul acela, micuța s-a însănătoșit complet. A doua zi, toate analizele au ieşit bune. Când s-a făcut mare, fata s-a călugărit, dedicându-și viața mănăstirii. (Editura Mateescu)

Resurse: http://edituramateescu.ro/2011/02/minuni-savarsite-de-icoane-sfinte-pentru-oameni-napastuiti/

Alte info: http://lataifas.ro/religii-si-credinte/15545/adormirea-sfintei-ana-mama-preasfintei-nascatoare-de-dumnezeu/


-foto preluate de pe internet-                                          „Vocea inimii!”…with Roxana Barsan

 

Anunțuri
roxanabarsanblog

“To love. To be loved. To never forget your own insignificance. To never get used to the unspeakable violence and the vulgar disparity of life around you. To seek joy in the saddest places. To pursue beauty to its lair. To never simplify what is complicated or complicate what is simple. To respect strength, never power. Above all, to watch. To try and understand. To never look away. And never, never to forget.” ― Arundhati Roy, The Cost of Living

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s