“NU TE TEME, CA FIICA TA S-A VINDECAT!”: MINUNILE SFINTEI ANA

Minunile au însoţit dintotdeauna viaţa oamenilor, iar credinţa că se pot întâmpla miracole i-a făcut pe aceştia mai buni, mai toleranţi unii cu alţii. Câţi dintre noi nu ne-am dorit, aflându-ne în momente de restrişte, să se întâmple o minune?!

Moliftele Sfântului Vasile

O creştină din Bistriţa-Neamţ avea o singură fetiţă de 5 ani, pe care o chema Ana. Copila era foarte bolnăvicioasă. În fiecare lună, ea mai adăugă o boală: ba răceală, ba infecţie urinară, ba avea accidente casnice, destul de grave. În cele din urmă, copila s-a îmbolnăvit şi de epilepsie. Apăsată de supărare şi de necazuri, mama ei suferea enorm. Nu mai ştia ce să facă şi încotro s-o ia. S-a dus la un bătrân preot şi s-a spovedit, cerându-i, în acelaşi timp, şi un sfat duhovnicesc:

– De ce m-o fi pedepsit, părinte, Dumnezeu? Ce să fac, cum să-mi răscumpăr greşelile faţă de EL?

– Nu pot să ştiu, copila mea, de ce te bate Dumnezeu! Probabil ai păcătuit la viaţa ta. Pocăieşte-te, roagă-te, cere-ţi iertare, ţine post, du-te la icoana Sfintei Ana, pe care o s-o găseşti în Mănăstirea Bistriţa. Stai acolo, cât simţi că trebuie. Ia şi fata cu tine, că o cheamă Ana. Roagă-l pe preotul de acolo să-i citească moliftele Sfântului Vasile.

– Aşa am să fac părinte!, a spus femeia.

A doua zi, s-a îndreptat către mănăstirea Bistriţa şi a urmat sfaturile preotului. Cu toate acestea, copila nu se vindeca.

„Nu te teme, că fiica ta s-a vindecat!”

Crizele de aşa-zisa epilepsie continuau. Şi, parcă, erau din ce în ce mai violente şi mai dese. Văzând aceasta, femeia şi-a luat fetiţa în braţe şi, venind la icoana Sfintei Ana, s-a trântit în genunchi, izbucnind în hohote de plâns. Printre suspine a rostit o rugăciune, pe care o auzise la un călugăr, în timpul petrecut la mănăstira Bistriţa: „Preasfântă Ana, făcătoare de minuni, îţi dăruiesc ţie această fetiţă, fă-o sănătoasă! În clipa următoare, copila a început să tremure în spasme şi să facă spume la gură. „E chinuită de duhul cel rău!”, şuşoteau călugării speriaţi, făcându-şi semnul crucii. La un moment dat, fetiţa s-a liniştit intrând într-un somn adânc. Nu reacţiona la ciupituri, la înţepături cu acul în talpă şi nici la zgomote. Mama micuţei Ana, crezând că aceasta va muri, s-a întors cu ea acasă, ducându-se direct la spital, unde medicii au internat-o pentru investigaţii amănunţite. A aşezat-o în pătuţ, urmând ca a doua zi să afle rezultatele analizelor. Noaptea, însă, în vis, femeii i s-a arătat Sfânta Ana din icoană, care s-a apropiat de pat şi i-a zis: „Nu te teme, că fiica ta s-a vindecat! Ea doarme acum somn greu pentru că se reface.” Mama copilei s-a speriat tare rău, dar, când s-a trezit și s-a dus la căpătâiul fetiței, aceasta i-a cerut de mâncare. Îi era foame… Din ceasul acela, micuța s-a însănătoșit complet. A doua zi, toate analizele au ieşit bune. Când s-a făcut mare, fata s-a călugărit, dedicându-și viața mănăstirii. (Editura Mateescu)

Resurse: http://edituramateescu.ro/2011/02/minuni-savarsite-de-icoane-sfinte-pentru-oameni-napastuiti/

Alte info: http://lataifas.ro/religii-si-credinte/15545/adormirea-sfintei-ana-mama-preasfintei-nascatoare-de-dumnezeu/


-foto preluate de pe internet-                                          „Vocea inimii!”…with Roxana Barsan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s