POSTUL INTERMITENT: ITI MENTINE TINERETEA

Postul-negru-intermitent-îți-poate-menține-tinerețea

Studiu al Universității Harvard: postul negru intermitent îți poate menține tinerețea

Postul negru intermitent poate să-ți păstreze corpul sănătos, să crească speranța de viață și să-ți îmbunătățească starea generală de sănătate, concluzionează un studiu al Universității Harvard, citat de dailymail.co.uk.

Postul negru intermitent potențează ”uzinele energetice” ale corpului

Noul studiu efectuat de cercetătorii Universității Harvard explică de ce postul negru intermitent poate să mențină tinerețea. Oamenii de știință au descoperit că restricționarea temporară a hranei păstrează mitocondriile în homeostază. Mitocondriile sunt numite „uzinele energetice ale celulei”, iar starea de homeostazia reprezintă proprietatea unui organism de a menține, în limite foarte apropiate, constantele mediului său intern. Pe scurt, celulele rămân tinere mai mult timp.

Postul poate aduce vindecări miraculoase

imagesDe ce postul este bun pentru sănătate – explicația științifică

Mitocondriile ajută la transformarea carbohidraților și a acizilor grași în energie. Dacă acestea se mențin tinere, întregul corp îți păstrează tinerețea.

Mitocondriile există în două forme. Atunci când acestea alternează în mod corect, se ajunge la starea de homeostază. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că mitochondriile rămân în homeostază atunci când un organism are o dietă restricționată două zile pe săptămână.

În acelați timp, postul negru intermitent are un efect antioxidant asupra celulelor, ceea ce contribuie la creșterea longevității. Descoperirea acțiunii postului negru intermitent la nivel celular contribuie la descoperirea unor terapii care pot crește durata de viață și pot ajuta la menținerea tinereții.

7-Scientifically-Backed-Benefits-of-Intermittent-FastingRadicalii liberi, eliminați din corp

Mult temuţii radicali liberi despre care se ştie că provoacă tumori maligne, boli degenerative şi alte probleme sunt cauzate de acumularea toxinelor în corp. Aşa că o perioadă de detoxifiere este mai mult decât binevenită pentru prevenirea viitoarelor îmbolnăviri, dar şi pentru ajutorul tratării celor deja existente. Unele “vindecări miraculoase” de cancer se datorează postului, adică a unui regim alimentar foarte sărac în proteine animale, grăsimi și zaharuri. Organismul, când nu mai primeşte hrană suficientă apelează întâi la depozitele de grăsime şi apoi la orice sursă din corp care poate fi consumată, deci şi la tumori.

Resurse: https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/studiu-postul-negru-intermitent-poate-mentine-tineretea-154127


-imagini preluate de pe net-                „HEALTHY, LIGHT AND TASTY”…with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s