PENTRU O SEARA AM FOST ELIZABETH…

elizabeth-and-mr-darcy-pride-and-prejudice-couples-9831156-1280-1024.jpg

Pentru o seara am fost Elizabeth!

Aceste cuvinte sunt pentru tine, al meu Darcy, caci chiar daca sper sa nu le citesti vreodata, iarta-ma ca nu stiu altfel sa le astern in randuri.

Am dorit mult aceasta calatorie inconstienta de ce imi rezerva. Totusi Cerul imi pregatea o surpriza de care nu aveam nici cel mai mic indiciu. Dimineata a decurs in mod lent aproape insuportabil in asteptarea evenimentelor ce urmau sa se desfasoare.

Insa timpul a venit si in mod neasteptat ochii nostri s-au intalnit intr-o sclipire de lumina orbitoare. Ai stat langa mine si mi-ai descusut sufletul protejat cum ai putut mai bine prin zambetul si glasul tau bland. Eu la randul meu te-am descoperit mai apropiat decat as fi putut crede si te priveam nedumerita de intentiile universului.

Si orele s-au scurs. Ar fi trebuit sa o luam fiecare pe cararea lui. Totusi tu ai ramas langa mine neclintit precum un copac cu radacini profunde.

Toti prietenii nostri ne priveau intre timp ce conversatia noastra decurgea neintrerupta, insa cum as fi putut sa opresc planul Creatorului? In mod neprevazut o cunostinta ne-a separat pentru o clipa, intre timp ce eu apropiindu-ma de pian am avut placerea de a gusta din simfonia corzilor ce se intona minunat cu starea pe care o traiam.

Da, am putut canta pentru tine! Mi-ai ascultat notele sufletului pentru prima data fiind atat de aproape. Pentru intaia oara traiam fantazia intre timp ce tu te apropiai de mine cu pasi lenti dar convinsi. A trebuit sa ma opresc! Am ridicat ochii. Erai chiar tu. Ma priveai uimit de melodia ce rasuna in toata sala si te-ai asezat din nou aproape de mine asteptand sa ma desprind de pasiunea mea, pentru tine.

2005_pride_and_prejudice_030

Nu am mai putut continua pentru mult timp, insa totul parea rupt dintr-o alta realitate, un vis, un film. Da stiam, in acel moment eram Elizabeth si tu erai Darcy. Si fiecare si-a jucat partea in mod inconstient si intrand mai mult sau mai putin in pielea personajului. Pana la urma eram noi, dar prezenta ta ma sili sa intrerup cantecul pentru a lasa dansul sufletelor noastre sa continue in mod nevazut in timp ce ochii nostri se cautau doritori de a se reintalni.

Nu stiu cand se intunecase, dar imi amintesc ca putini mai ramasesera in preajma noastra atunci cand o prietena ma desparti de tine intrerupand rularea „filmului” si pentru a relua contact cu tot ce ne inconjura. Nici nu pot spune pentru cat timp gandul mi-a ramas lipit de tine in acea noapte, insa cred ca am adormit revazand rolurile pe care le-am jucat involuntar in acea seara si orele ce mi-ai rapit cu atata indrazneala. Greu imi puteam imagina ca ceva va ramana atunci cand zorii zilei se vor interpune intre mine si tine.

Da, a doua zi erai tot tu. Aceeasi persoana plina de ravna care in mod atat de curajos cu o seara inainte isi dadu armura jos pentru ati putea vedea sufletul asa cum era, in vulnerabilitatea lui. Te-ai apropiat si ti-ai luat locul langa mine, m-ai salutat si mi-ai zambit. Si nu, nu voi putea sa uit nicicand acel moment.

Am incercat sa rezist cu toate fortele mele sa nu ma las ademenita in acel joc al atractiei care eram constienta ca se putea sfarsi in orice moment. Nu am vrut sa iti arat prea mult din ce eram, din ce am devenit, si din acest motiv oricat de aproape ne aflam unul de celalalt, am fost nevoita sa pun o prapastie intre noi. Da, o prapastie invizibila dar foarte efectiva, menita sa imi apere inima de zgarieturile ce foarte probabil ar fi urmat sa se manifesteze.

Si da, am reusit! Stiam ca prea multe ne despart,  ca nu vei putea sari peste abisul ce  era intre noi, insa nimic nu mi-a impiedicat sa traiesc cu toata fiinta mea acele momente unice: clipe in care am invatat sa ascult un prieten, in care tu mi-ai aratat chipul generozitatii si harniciei, momente ce vor ramane in acel timp si acel loc in care sufletele noastre erau in unison cu vibratiile melodioase ale universului.

Si da, stiu, zilele vor trece si multe se vor pune intre noi, insa nu voi putea uita niciodata ca pentru o seara ai fost al meu Darcy si eu am fost Elizabeth.

pride-and-prejudice4


  -foto preluate de pe nternet-                               …. „Vocea inimii!”..with Roxana Barsan…

Reclame
Categorii: Etichete:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s