CUM DIETA/STILUL DE VIATA- VEGAN/A MI-A SCHIMBAT VIATA…

INCEPUTUL

Imi amintesc ca prima data cand am auzit acest termen “vegan” eram in Italia, studiam dietetica la liceu si printre altele mi s-a prezentat si acest grup de persoane care, pentru anumite motive greu de priceput pentru mintile “intelepte”: compasiune pentru creaturile mai neajutorate, au decis sa se priveze de “nutrientii cei mai insemnati prezenti in produsele de origine animala”.

“Cum se poate face o asemenea jertfa doar pentru animale?”- m-am intrebat. Si am trecut mai departe traindu-mi viata.

MAI TARZIU

Ceva timp mai tarziu am mai ascultat la televizor (eram inca in Italia) o coversatie destul de aprinsa despre alimentatie. Pe de o parte erau acei cu “proteinele complete, nobile” si de cealalta cei “deprivati de nutrienti esentiali”, pe de o parte cei care iubeau animalele in mod selectiv si de cealalta cei care se opuneau sacrificiul inutil a animalelor fara nici o diferenta de specie.

Eram si de data aceasta de partea celor multi, celor „norocosi”, celor care nu aveau nici un fel de restrictie alimentara si totusi iubeam animale precum un suprem judecator care decide cine pe cine sa vaneze, cine, cat sa traiasca. Legea celui puternic inca predomina in constiinta mea…

REINTOARCEREA

Un an circa dupa prima experienta in „Tara ploilor”, reintorcandu-ma in Italia ajung din nou sa incep o cautare a acelui elixir a vietii sanatoase si in mod curios dau peste un titlu/video care imi atrage atentia in mod foarte puternic: „Carne, pesce, uova e latte uccidono – Mangiare proteine animali causa malattia..!”,-“Carnea, peste, laptele si ouale ucid- Mancarea proteinelor animale cauzeaza boli!”.

Ceva mi se parea cunoscut si asa era! Acel articol/video il  gasisem si vazusem cu cativa ani in urma insa trecusem peste el cu o mare aroganta in cuget spunandu-mi ca autorii acelui text sunt niste nebuni care vor sa manipuleze oamenii .

Data aceasta insa? Data aceasta simteam ceva diferit in strafundul sufletului meu, precum o voce care imi spunea ca acela era “adevarul ce il cautam de o viata intreaga”, “raspunsul la multe dintre enigmele existentei”.

23244300_1965642143716071_3412785229932985217_nDe acolo toti pasii mei au pornit spre cercetari, vizionari de conferinte, lecturi de carti, experiente de persoane nascute pentru a doua oara. Sesizam o forta nemaipomenita in tot ceea ce citeam. Era calea percursa de putini, dar care conducea la fericirea autentica despovarandu-ma de toata povara acelor produse care proveneau de la animale sacrificate, de la animale care le indrageam atat de mult atunci cand eram doar un copil.

Si da, as vrea sa spun ca cauza principala care m-a adus pe acest teren al veganismului este aceea legata de compasiune si iubire a prietenilor nostri necuvantatori, insa adevarul crud este ca dorinta de a gasi o cale spre o sanatate noua, cea imaginabila doar in vise, mi-a deschis portile si spre o empatie mai profunda si intensa care era prezenta mereu in mine, dar care nu imi oferea curajul sa fac acest pas atat de “extrem”!

O LUME NOUA!

Stiam, nimic nu ma va mai putea readuce pe acea strada batatorita de multi, caci acel adevar imi patrunsese atat incredibil de adanc in fiecare particica a fiintei mele.

Si de atunci totul se schimba! Toata realitatea mea suferi o metamorfoza care se reflecta incetul cu incetul intr-o minte noua, un corp reinnoit, o ratiune deschisa spre posibilitati infinite.

Totusi acesta era doar inceputul, inceputul unei vieti noi in lumina cunostintei dureroase a tot ceea ce se intampla in aceasta lume, dar in acelas timp atat de fenomenala prin rivelatia la care ajunsesem .

dd650e2b81101bc9b281c9ed9aa9592c


-imagini preluate de pe net-                „HEALTHY, LIGHT AND TASTY”…with Roxana Barsan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s