Scrisoarea unui anonim, adresată femeilor….

Scrisoarea unui anonim, adresată femeilor: „Atunci când vei întâlni un bărbat adevărat, nu vei mai plânge!”

dc88b16aa68924cadb49f0921e3b3cff--real-women-men-and-womenVoi știți cine este el, bărbatul adevărat? E uimitor, dar rețeta acestui tip de bărbat o dezvăluie o voce masculină. Scrisoarea unui necunoscut de pe un forum explică cum nu se poate mai bine ce înseamnă de fapt termenul de „bărbat adevărat”.

„Ne caracterizăm ca fiind sexul tare, deși de multe ori suntem mai sensibili decât femeile și cădem în groapă foarte ușor. Într-o zi, sora mea plângea în camera ei. Tatăl meu s-a apropiat de ea să o întrebe care este motivul durerii. Am ascultat o ora conversația, dar a existat o singură frază care mi-a rămas în minte, pe care o am în gând chiar și acum după 8 ani: „Draga mea, îndrăgostește-te de un bărbat mare, unul adevărat și nu vei mai plânge niciodată”.

Scriu pentru prima dată despre noi, bărbații. Despre acei bărbați care sunt numiți sexul tare, chiar dacă și ei sunt oameni, deci pot avea slăbiciuni și momente de tristețe.

Au trecut deja opt ani, însă eu până în prezent îmi amintesc de acele cuvinte, care îmi dau putere în fiecare zi.

downloadDupă ce a netezit-o pe cap, tata a zis: „Fiica tatei, atunci când vei întâlni un bărbat adevărat, nu vei mai plânge”. De atâtea ori m-am întrebat: „există oare vreo rețetă cum să ajungi acel bărbat adevărat?

Am conștientizat că dacă toți bărbații ar lupta pentru dreptul de a fi puternici, de a fi generoși și cu un suflet mare, lumea ar arăta cu totul și cu totul diferit.

Am înțeles că un bărbat adevărat, nu e cel care își poate cumpăra orice și-ar dori, poate chiar și dragostea sau respectul.

Tatăl meu îi zicea să nu caute un bărbat care vorbește toată ziua despre el însuși, fără să se preocupe de ea. Nici un bărbat care să se laude, chiar dacă are merite, toată ziua cu ceea ce a reușit să obțimă. Să nu se apropie de un bărbat care să o critice, chiar dacă ea nu e mereu aranjată sau nu e la înălțimea așteptărilor. Mi-am dat seama că tatăl meu avea dreptate.

De câte ori am permis privirii superficiale să ignore femeile care îmi erau cu adevărat fidele și sinceri cu mine?!

Cu ușurință am conștientizat că să fii un bărbat adevărat, nu înseamnă să atingi culmile succesului în societate, să ai mulți bani și mașini de lux, case și să fii înconjurat de femei frumoase. Bărbatul adevărat este cel care are sufletul curat, care nu se sfiește să-și manifește propriile sentimente, care nu se justifică prin slăbiciunile lui și nu se ascunde în umbre sau se lamentează.

1885c3eccc403af228652a8bbaa95747--movie-quotes-good-quotesEl este pregătit să-și deschidă sufletul, fără să ignore realitatea, el apreciază într-o femeie calitățile morale, înțelepciunea și bunătatea sufletească. Bărbatul adevărat merge hotărât înainte, fără să privească în jos; el nu minte și își permite să scape o lacrimă atunci când îl doare.

Căsnicia surorii mele i-a adus fericire. Soțul ei este un bărbat adevărat. El nu este o vedetă, un carierist, nu este unul dintre cei mai de succes oameni și nici înstărit nu este. Pur și simplu acest „bărbat adevărat”, nu o face pe sora mea să plângă. Alături de el, ea zâmbește și are lumină în ochi. Împreună au avut și au multe realizări. Merg cot la cot își formează amintiri frumoase din fiecare clipa din viața lor, bucurându-se de cei trei feciori ai săi.

Acest bărbat adevărat o iubește atât de mult pe sora mea, încât îi sărută mai mult mâinile decât buzele. El o iubește doar pentru cine este ea și pentru faptul că au devenit un tot întreg împreună.

 


 -imagini from internet-                      „Vocea inimii!” …with Roxana Barsano

Reclame

Un gând despre “Scrisoarea unui anonim, adresată femeilor….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s